Altun İlaçlama | Sağlığınız İçin Profesyonel Çözümler > Akar-Mite ile ilgili bilinmesi gerekenler

Akar-Mite ile ilgili bilinmesi gerekenler

<?echo $image_alt;?>

Akar-Mite ile ilgili bilinmesi gerekenler

Biyolojisi

Akar-Mite ile ilgili bilinmesi gerekenler ? Mite canlısı, toz içinde yaşar ve çoğalır. İnsan bedeninden dökülen deri tozlarıyla ve parçacıklarıyla beslenen bir canlı türüdür.
Mayt haşeresi -toz akarı- bazı hayvanların ve insanların deri döküntüleri ile yaşamlarını sürdürürler. 140-160 kadar mayt (miteakar) türü bulunmaktadır. İnsanların vücudunda milyarlarca miteyaşamını sürdürebilmektedir. Toz akarı olarak da bilinen mite canlısı ancak mikroskop yardımıyla ile görülebilir.

Mite genel olarak tozlu ortamlarda ve nemli yerlerde bulunur, görülür. . Mite canlısı insanlar için tehlikeli bir haşeredir.. Bronşit ve astım hastalıklarının oluşmasına neden olabilmektedir. Bazı kişilerde ise alerjiye sebep olabilir. Mite haşeresi evinizde yün, yastık, halı, battaniye, yorganlarda, çocukların oynadığı çeşitli oyuncaklarda , koltuklarda, ve yataklarımızda bulunabilirler.

Pire ile ilgili sorununuz mu var hemen inceleyin ; İstanbul pire ilaçlama

Mite böceği genel olarak ve sıcak ortamları sever. Yataklarımız onlar için ideal yaşam alanıdır. Mite tedavisi çok zor olan astım hastalığına sebep olur. Astım insan doğumunun başında yani bebeklikte başlar ve insan ömrünü her yönüyle etkiler. Astımı olan insan solunumda zorlanır. Astım çoğu zaman nefes darlığına ve ölüme sebebiyet verir.Mite den dolayısıyla astımdan korunmak için bazı dikkat etmemiz gereken şeyleri sıralayalım. Yün yatak, yorgan yastık, yerine silikon ve elyaftan yapılan ürünleri kullanmak mite oluşmasını engeller. 

Mite oluşumundan kaçmak için neler yapılabilir?

Antibakteriyel yatak kullanmak gerekir.
Odalar özellikle yatak odaları her gün havalandırılmalı.
Yatak odalarında mümkün oldukça halı ve kilim gibi eşyalar kullanılmamalı. Bunlar arasında tercih yapılması gerekiyorsa halı yerine kilim tercih edilmeli.

Çocuklarınızın peluş oyuncaklarını buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayıp sonra buzluğa yerleştirmeli en az 45 dakika bekletilmeli. Çünkü mite soğuğu sevmez ve ölür.
Emiş gücü yüksek olan özel elektrik süpürgeleri tercih edilmeli.

Bu önlemler Mite’nin yok olmasını sağlamaz sadece azaltabilir. Bu böceklerin tamamen yok olması için evlere periyodik olarak böcek ilaçlama uygulaması yapılması gerekmektedir.

Mite (Toz Akarları) ile ilgili en çok sorulan sorular 

1-Mite ve toz akarı aynı parazitler midir?

Mite ve toz akarı aynı parazittir ve her iki isimle de anılırlar. Mite mayt diye okunur.

2-Mite nedir?

Mite insanların ve diğer bazı canlıların vücudundan dökülen deri parçalıyla beslenen (türüne göre değişiklik gösterebilen ) küçük parazitlerdir.

3-Ev içinde yaşayan mite daha çok nerede barınır?

Ev içinde yaşayan mite nemin ve sıcağın olduğu tozlu ortamları yaşamak için tercih eder. Özellikle yün yastık, yorgan, battaniye, halı ve yünlü olan tüm kumaşlarda barınır. Mite çocuklarımızın severek oynadığı pelüş oyuncaklarda çokça bulunur. 

4-Mite ne ile beslenir?

Evde yaşayan mite haşeresi insanlardan dökülen deriler üzerinde bulunur, bazen de insan derisinden içeri girerler bu arada insan vücudunda batmalar hissedilir. Mite insan ve hayvan derileri üzerinde ve deri içine girerek kan emerek beslenir.

5-Mite den kurtulmak için yastık ve yorgan gibi eşyalarımızdan vazgeçmek mi gerekir?

Mite böceğinden kurtulmak için mutlaka ilaçlama şirketinden yardım alınmalıdır. Yatak ve yorganlarınızı tabi ki atmayın sadece bir telefon kadar size yakın olan böcek ilaçlama servisimizi arayın sizi bu sıkıntıdan kurtaralım.

6-Mite hangi hastalığa sebep olur?

Mitelerin dışkıları ve döküntüleri havaya karışır ve solunum yoluyla bize gelir. Bu sayede mite insan hayatını cehenneme çeviren alerjik hastalıklara, astıma ve bronşite neden olur.

7-Çocuklarımızı mite den nasıl koruruz?

Çocuklarımızı mite den koruyabilmek için ev ve yaşama alanlarımızı periyodik ilaçlama yaptırmalıyız. Çocuklarımızın oyun oynaması için pelüş oyuncakları tercih etmemeliyiz. Eğer mutlaka bu oyuncaklar varsa kullanılacaksa onlara da ilaç uygulanmalıdır.

Odalarınızı sıklıkla havalandırmamız gerekir, yastık ve yorganlarımızın yün olmamasına dikkat edin. Yattığımız yatağın anti bakteriyel olmasını tercih ediniz. Mite ilaçlaması için mutlaka profesyonel böcek ilaçlama servisi olan şirketimizden destek alın

8-Mite den elektrikli süpürge yardımı ile kurtulmamız mümkün mü?

Mite için özel olarak elektrik süpürge üreticileri vakum gücü yüksek olan süpürgeler ürettiler. Bu süpürgeyi kullanmak diğer süpürgelere oranla daha sağlıklıdır. Bu canlılardan kurtulmanın en iyi yolu periyodik olarak ilaçlanmasıdır. 

9-Astımın ve bronşitin insanlarda oluşmasının sebebi nedir?

Astıma ve bronşite sebep olan birçok faktör olabilir. Yapılan bilimsel, akademik araştırmalar neticesinde tüm dünyada astım oluşumunda en etkili sebep evde bulunan mite (mayt) dir.

10-Mite den kurtulmak için ilaç firmasından yardım almalı mıyız?

Mite den kurtulmak için mutlaka konusunda uzman ilaçlama şirketimizden yardım isteyin. Kendi başımıza aldığımız önlemler mayt denen küçük ve gözle görülmeyen bu canlılar için yetersiz kalır ve mutlaka böcek ilaçlama servisinden ilaçlama uygulaması isteyiniz.

Ev tozu mayt alerjisi

Ev tozu mayt, küf sporları, hayvan kürkü ve tüyü, bütün sene mevcut olan yıllık rinit’in ’tekrarlanan’ semptomlarını tetiklemekten sorumludur.
Semptomlar, mevsimsel alerjik rinitinki ile aynıdır, ancak burun tıkanması ve sinüslerin iltihaplanması, (sinusitis) sık sık görülen komplikasyonlardır. Birçok şikayete, gerçek hayatta bütün ev tozlarında bulunamayan, fakat münhasıran yatakta bulunan ev tozu maytı sebep olur. Çalışmalar, yatakta bulunan tozun, yerde bulunan tozdakinden % 100 daha yüksek konsantrasyonlarda toz maytı içerdiğini göstermiştir.

Mayt, sadece aşağıdaki şartların hakim olduğu yerlerde yaşar ve ürer (alerji yaratan etkenler üretir):
Mevcut çok miktarda yiyecek (Bunlar daha ziyade çürümüş epital hücrelerini yerler).
20°C civarında daimi sıcaklık, % 60-80 arasında nem.
Güneş ışığının olmaması (güneş ışınları maytları imha eder).
Yatak, yüksek miktarda yiyecek (epitel hücreleri) ve insan vücudu tarafından verilen ısı ve nem içerdiğinden, maytlar için ideal bir yaşam çevresi sunar; ısı ve nem şartları en iyi durumdadır. Aynı zamanda güneş ışığının olmaması tam olarak sağlanmıştır.

Dermatophagoides pteronyssimus adı verilen, ev tozu hassasiyeti veren alerji yaratan etkenlere eşdeğerde olan maytın metabolizma ürünü, kronik inatçı alerjik rinite sebep olan alerji yaratan etkenler arasında en çok bilinen ve en yaygın olan alerji yaratan ekenlerden biridir. Alerji semptomları iyi bilinmektedir: Hapşırma, rhinorrhea (burun akıntısı), burun kaşınması, burun tıkanması, gözlerin ve damağın kaşınması.

Şikayetlere, aşağıdaki durumlarda ev tuzu maytı sebebiyet verebilir

Aile içinde bir takım alerjik hastalıkların zaten meydana gelmiş olması. Bir Antibiyotik tedavisinden sonra dahi, semptomlar iyileşmez. Burun şikayetleri ateş olmadan görülür.Alerji erkek çocuklarda daha sıktır. Alerji menşeli bir hastalığın zaten hastada görülmesi durumunda.Semptomlar daima verilen bir yer ile (örneğin yatak odası) ilgilidir. Daha kalın akıntı ile birleşen burun tıkanması gece görülür.7-10 günden fazla süren sulu burun akıntısı.Alerjik hastalık büyük bir olasılıkla yeni doğan çocuklarda görülür.

Yazar :
HEMEN ARA Whatsapp