Tesbih Böceği ile ilgili bilinmesi gerekenler
Tesbih Böceği Biyolojisi
Gri renkte ve çok kısa ayakları vardır. Dokunulduğunda kıvrılarak top şeklini aldığı için halk arasında tesbih böceğiolarak adlandırılır. Rutubetli ve sebze artığı olan her türlü yerde yaşar, mahzen ve bodrum gibi yerleri severler. Saksı bitkilerine zarar verirler.
Böcek ilaçlama servisimiz ile irtibata geçerek, Tesbih Böceği ve ilaçlaması ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Tespih böceğinin vücudu altında sıralı birçok ayağı var ve başının ön kısmında bir çift anteni bulunur. Tespih böceğinin boyu yaşadığı yere ve gıda ortamına bağlı olarak değişir. Besinin bol olduğu yerlerde daha büyük yapıda olabilirler.
Tespih böceği haşeresi birkaç mm olanı varken 3 – 7 cm kadar olanı da vardır. Tespih böceğinin rengi gri, boz, koyu renklerde ve mattır. Tesbih Böceği ile ilgili bilinmesi gerekenler
Tespih böceği yaşam alanı olarak sıcak ve kuru havaları sevmez evdeki nemli bölgeleri kendisi için yuvalanma ve yaşam alanı olarak tercih eder. Evlerde mutfak, banyo, lavabo, su borusu kenarları, kapı ve pencere kenarlarında gezinirler. Tesbih böceği besin olarak genellikle bitkisel beslenirler. Bazen hayvansal ürünleri de tüketirler. Tespih böceği konutumuzdaki saksılarımıza zarar verir ve evde bulunan sebze ve meyve yapraklarını yer bu sebze ve meyve yapraklarını yerken aynı zamanda bunların üzerine dışkılarını bırakırlar. Bu dışkı ve salya ile insanlara birçok hastalık bulaşır.
Tesbih Böceğinin Yapısı Nasıl?
Küçük yapılı olan ve yumuşakçalar sınıfının birer üyesidir. Bu haşere ismini kendisine zarar geldiği anda tespih tanesi gibi kendini yuvarlar ve ismini buradan alır. Üzerinde iç içe geçmiş sert plakalar halinde ve aralarında elastiki bir deri bulunur. Bu sayede rahat yuvarlak hal alır.